Tintin og mig
Tintins belgiske far Hergé fortæller gennem et ugelangt interview om sin berømte tegneseriefigur og om sit eget liv. Han kommenterer sammenhængen mellem samtidens konflikter, sit eget liv og handlingen i historierne om Tintin.
-
- Bruger
- Tekst
- Oprettet
- Score
-
- -
- Mest for kendereEn dokumentar, der virkelig går i dybden på Tintins far, Hergé, samt hans tanker og meninger med at lave tegneserierne. Filmen er dog nok mens interessant for folk, der virkelig elsker Tintin.
- 18/02-2005
- 3
- Kasper
- Elegant og stemningsfuldtTintin-serien er - måske bortset fra amerikanske Marvels langt mere iscenesatte memorabilia-kult - nok verdens mest celebrerede voksentegneserie-univers. Seriens albums er tegnet over en menneskealder fra slutningen af 1920rne til midten af 1970erne.
Til grund herfor ligger belgiske Georges Rémi ... Læs anmeldelsen - 18/01-2005
- 5
- Anonym
- Fin lille sagDet synes jeg velsagtens, fordi jeg selv rålæste bøgerne om Jan, De 5 - og så Tintin. Denne dokumentarfilm fik trukket det indre forhæng til side, så det gamle Tintin-univers blev lyslevende igen. Har faktisk lige genlæst "Den mystiske stjerne".
Og så giver historien bag historiernen gode vinkler på, hvad det nu var med Tintin og de andre. "Nå, det var sådan..., og det var derfor...!" - 11/03-2004
- 4
- Anonym
- hmmm.....tjaaa.... joo!!!tja, den sov man sgu meget godt til...
ej men den var ret'så kedelig, men egentlig kan jeg godt se det er en god dokumentar, men jeg er nok bare ikke personen der skal se sådan noget i en biograf, hvor lyset bliver slukket, og man helst skulle blive fanget, derfor synes jeg nok den er dårligere end den rent faktisk er ;)
(tilgengæld er det RIMELIG morsomt at den slutscene, hvor der bliver filmet oppe fra en vej, er her hvor jeg bor, uhh!!!) - 31/01-2004
- 2
- Anonym
- Fremragende dokumentarfilmFor mig er 'Tintin og mig' først og fremmest en fremragende dokumentarfilm. Flot filmet og svulstigt klippet (anti-dogmestil?)
Stemningen krøb ind under huden på mig med beskrivelserne af Hergés op- og nedture. Baggrunden er det tyvende århundredes store ideologikampe, hvor det virker som om Hergés først finder rigtig forløsning efter sin skilsmisse og verdens forandringer i 60'erne.
Hermed en opfordring til at lave en tilsvarende film om Franquin! - 25/01-2004
- 6
- Anonym
- Sobert og redeligt!Hvor er det dejligt at se et stykke filmkunst, som ikke lefler for sit publikum, og som andre end de involverede også kan få noget ud af at se på! Flot!
- 16/01-2004
- 4